és jöjjön Liechtenstein

 2009.09.02. 10:48

ami talán Európa, de még az is lehet, hogy az egész világ legunalmasabb helye

egyetlen pozitívum, hogy az ország leghíresebb embere pont egy síelő (Marco Büchel), akiről mondani sem kell, hogy nem törzsgyökeres, de mégis a gyönyörűséges lila lesiklóban szerezte meg a miniállamnak a sikereket.

másik érdekesség futball barátoknak, hogy az ország nemzeti válogatottja 1982-ben játszotta első hivatalos meccsét, amit el is bukott a szomszédos Svájccal szemben, ellenben! 1999.09.04-én, pénteken 10 éve! Illés Béla vezetésével egyenesen 0-0-ás döntetlent sikerült elérniük, tét meccsen, a büszke magyar csapat ellen (ezúton is had gratuláljunk az akkori magyar profi labdarugóknak, akik néhány pék meg orvos és árufeltöltő ellen, tisztességgel tartották magukat és hazahoztak 1 pontot)

de ami a lényeg, a helyi kultúra, annak is a zenei része (amibe azért belecsorbult a kisbicskám, mire használható anyagot találtam, nem egy pop nemzet)

induljon hát a polka (német segítséggel, ahogy minden a környéken)

 

 

és ráadásként egy csemege, az ország hivatalos himnusza (100 forintos kérdés, mi a hiba a dalban?)

Címkék: folk germán liechtenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://gmintgeza.blog.hu/api/trackback/id/tr371354911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.09.03. 10:50:31

Szemét angolok! Lenyúlják liechtenstein himnuszát!

Na ide azt a százast.

gmintgéza · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.09.03. 12:05:28

@Monkey_Business: Gratulálunk, Ön nyert!
Nyereményét átveheti személyesen, 1 forintosokban ;)
süti beállítások módosítása